Τα Καλάβρυτα, η ιστορική και γραφική κωμόπολη των 2500 κατοίκων, χτισμένη στον ίσκιο του Χελμού, σε υψόμετρο 750 μέτρα, αποτελεί σημείο – φετίχ της Αχαϊας.

Κοντά στην Πάτρα και σε απόσταση δυόμιση ωρών από την Αθήνα, τα Καλάβρυτα αποτελoύν ιδανικό προορισμό και ορμητήριο για περιηγήσεις στις γύρω περιοχές. Απέχει μόλις 14 χλμ από το Χιονοδρομικό κέντρο, ενώ η πρόσβαση στη θάλασσα απαιτεί μόνο 30΄.

Η φύση πλουσιοπάροχα στόλισε την περιοχή με καταπράσινα φαράγγια, άγριες βουνοκορφές και κρυστάλλινες πηγές για να εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τις όμορφες εικόνες της. Ο άνθρωπος συμπλήρωσε την παλέτα κτίζοντας οικισμούς, επιβλητικές μονές, σεμνά μνημεία, που όλα ακτινοβολούν πολιτισμό, ιστορία και παράδοση.

Η επίσκεψή σας στην πόλη μπορεί να εμπλουτιστεί μοναδικά με επισκέψεις στο Λόφο του Καπή, τόπο Θυσίας των Καλαβρυτινών την 13η Δεκεμβρίου 1943, στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, στα ιστορικά μοναστήρια της Αγίας Λαύρας και του Μεγάλου Σπηλαίου, στο μοναδικό Σπήλαιο Λιμνών στα Καστριά, στο φαράγγι του Βουραϊκού, που είναι προσιτό με τον οδοντωτό, αλλά και με τα πόδια, στο Χιονοδρομικό Κέντρο, όπου βρίσκεται και ο Αρίσταρχος, το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο των Βαλκανίων, στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας στο κέντρο της πόλης.

 

 

Για αποδράσεις σε μεγαλύτερη απόσταση από την πόλη των Καλαβρύτων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν η εξαιρετικού φυσικού κάλλους λίμνη του Τσιβλού, η μονή της Μακελλαριάς και ο ναός της Παναγίας Πλατανιώτισσας.

 

NewsLetter

Επικοινωνία

Θεμιστοκλέους 6, Καλάβρυτα

Τ.Κ. 25001

Τηλ: 2692029111

Φαξ: 2692029114

Email: info@ahilion.gr

 

© 2018 - 2021 Ahilion Hotel Kalavryta . All Rights Reserved. Designed By Scribo.gr